Arhanđel Uriil donosi mir svemu. Ako želite spokoj i mir, molite ga da vam pomogne u tome. Pomaže ljudima da pronađu slobodu od mentalnih i emocionalnih lanaca i otpušta strahove i vezanost za želje. Nudi saosećanje, milost i zaštitu.  Promoviše bratstvo među ljudima. Podstiče nesebičnost u ljudima i vodi ih ka duhovnom služenju. On je zaštitnik učitelja i pisaca, koje podržava da se posvete svojim vizijama.

Arhanđel Uriil pomaže ljudima da pronađu slobodu od mentalnih i emocionalnih lanaca i otpušta strahove i vezanost za želje.

Molite Arhanđela Uriila i anđele mira za unutrašnji mir, spokojstvo duha, za novu nadu. Arhanđel Uriil je zadužen za razvoj treće čakre kod svakog ljudskog bića. Na nivou treće dimenzije ona ima žutu boju, koja prikazuje znanje, ali i strahove. Solarni pleksus je snažan katalizator i provodnik svih psihičkih impulsa. Kroz ovaj centar osećamo opasnost, često komuniciramo s našim voljenima i primamo kolektivne strahove. Zbog toga posebno osetljivi ljudi mogu da osećaju tenziju u oblasti treće čakre.