Zrak Isceljujuće Radosti je energija koja podešava polje i energetske sisteme praktičara na određenu frekvenciju, koja izaziva ozdravljujuće reakcije organizma i menja misli i osećanja. Smatra se da Zrak Isceljujuće Radosti dolazi iz srca Stvoritelja, iz Božanskog Izvora.

Drži na odstojanju negativne faktore i sile antiljubavi (strahove, odsustvo ljubavi prema sebi i drugima, osećaj usamljenosti, depresije, tuge, beznađa, izgubljenosti, stanja nesreće) iz ljudskog bića i tako izaziva Radost življenja.

Povezanost s Božanskim Izvorom za ljudsko biće znači mnogo, jer sprečava odvijanje negativnih procesa u organizmu, počev od suptilnih nivoa pa sve do fizičkog tela. Drži na odstojanju negativne faktore i sile antiljubavi (strahove, odsustvo ljubavi prema sebi i drugima, osećaj usamljenosti, depresije, tuge, beznađa, izgubljenosti, stanja nesreće) iz ljudskog bića i tako izaziva Radost življenja. Izaziva i stanje tihe, Božanske Radosti, koja isceljujuće utiče na sve probleme izazvane stanjima suprotnim od Radosti i stanjima koja su se javila zbog odsustva Radosti.