Ovaj energetski sistem funkcioniše na uobičajeni način, tako što osoba kanališe energiju na koju je podešena putem inicijacije. Od ostalih sistema razlikuje se po tome što se tokom inicijacije osobi u sedmu čakru ugrađuju dva simbola. Jedan je nalik na veliki zlatni ili blještavo beli lotos. U njegovom središtu nalazi se dijamant (ili više njih), što formira energetsku krunu koja je generator i izuzetno moćni magnet za uspeh. To su dva aspekta koja se ugrađuju u energetski sistem čoveka, srastaju s njim, razvijaju se i rastu u skladu s time koliko često radimo s ovom energijom.

Kruna koja se stvara u sjedinjenju dva simbola (lotosa i dijamanta) u centru sedme čakre neprestano se razvija tokom kanalisanja energije. Ona brzo postaje moćni energetski magnet koji radi sam po sebi, nezavisno od toga da li aktiviramo energiju ili ne.

Kruna koja se stvara u sjedinjenju dva simbola (lotosa i dijamanta) u centru sedme čakre neprestano se razvija tokom kanalisanja energije. Ona brzo postaje moćni energetski magnet koji radi sam po sebi, nezavisno od toga da li aktiviramo energiju ili ne. U posebnim situacijama, kada je osobi potrebno delovanje svetlosne Krune, ona se aktivira sama po sebi.