Energetsku podršku radu na prizivanju srodne duše u svoj život možete pružiti praktikovanjem Reikija srodne duše. Ova tehnika je namenjena prizivanju kako partnerske, tako i prijateljske srodne duše, u zavisnosti od onoga što želite. Tehnika sadrži simbol srodnih duša. Ima dve osnovne namene: pomoć u otklanjanju blokada u vezi bilo čega što se odnosi na srodnu dušu i pomoć u manifestovanje srodne duše.

Ima dve osnovne namene: pomoć u otklanjanju blokada u vezi bilo čega što se odnosi na srodnu dušu i pomoć u manifestovanje srodne duše.

Ukoliko ste sada u vezi sa svojom srodnom dušom, ali želite neka poboljšanja u tom odnosu, ova tehnika će vam pomoći i u tome. Važan deo tehnike predstavlja i mogućnost raskidanja energetske vezanosti sa bivšim partnerima. Reiki srodne duše možete koristiti za pomoć sebi i drugima. Zbog jednostavnosti i lakoće primene, svakako je bolje da druge osobe završe obuku i pomažu same sebi. Ukoliko ipak pomažete nekom drugom, neophodno je da imate dopuštenje te osobe, jer se zakon slobodne volje mora poštovati. Nemoguće je ovom tehnikom prizvati u život nekoga ko ne želi da bude sa vama.