Srebrno-ljubičasti plamen je dar Sen Žermena, baš kao i Ljubičasti plamen. Srebrno-ljubičasti plamen došao nam je nakon Ljubičastog, kada su se i naše lične i kosmičke energije promenile.

Srebrno-ljubičasti plamen je visokofrekventna spiritualna energija koju je na Zemlju poslao vazneseni učitelj Sen Žermen. Ova energija poseduje kvalitete slobode, alhemije, pravde, radosti, opraštanja i milosti. Kad se mantra izgovara posvećeno, Srebrno-ljubičasti plamen prožima svaku ćeliju i atom našeg tela, um, emocije, pa čak i sećanja u našoj podsvesti. Zapravo podiže vibraciju elektrona, tako da više rezoniramo sa čistom kosmičkom energijom koja dolazi iz Božanskog izvora. Kao rezultat toga, Srebrno-ljubičasti plamen vrši transmutaciju svega toksičnog što je smešteno u naše duhovno ili fizičko biće, bez obzira da li je to emocija, npr. mržnja prema sebi ili nešto što fizički postoji, poput npr. virusa.

Srebrno-ljubičasti plamen prožima svaku ćeliju i atom našeg tela, um, emocije, pa čak i sećanja u našoj podsvesti. Zapravo podiže vibraciju elektrona, tako da više rezoniramo sa čistom kosmičkom energijom koja dolazi iz Božanskog izvora.

Pored izbacivanje toksičnih tvorevina smeštenih u našim fizičkim organima, Srebrno-ljubičasti plamen takođe može transformisati karmu i traume iz sadašnjeg i prošlih života, koji su zabeleženi u našem eteričnom, mentalnom, emocionalnom i fizičkom telu. Nekad osećamo svoju ličnu karmu kao veliki teret, ali prizivajući Srebrno-ljubičasti plamen osećaćemo se lakšim i manje opterećenim, jer on doslovce sagoreva uzrok naših problema. Drugim rečima, Srebrno-ljubičasti plamen briše negativne energetske zapise iz prošlih života, podiže nam samopoštovanje i pomaže da budemo zadovoljni sobom.

Izuzetno je lak za upotrebu. Ljudi ga redovno koriste za održavanje energetske higijene čakri i aure. Mnogima je ovo najomiljenija metoda za razrešavanje svih situacija koje im ne odgovaraju.