Budite svesni kreatori

Da li ste nekad osetili da ste stvarno u balansu, fizičkom, psihičkom, emotivnom? Ili je to osećaj koji vam stalno izmiče? Da li znate da je kupovina stvari koje vam nisu potrebne, trošenje novca koji zapravo nemate, konzumiranje droge, alkohola i nezdrave hrane zapravo očajnički pokušaj da osetite balans? Sve to vam omogućava da ga nakratko i osetite, ali ubrzo ponovo nadvladava osećaj nemoći, praznine i potpune nemogućnosti kontrole sopstvenog života.

A šta su nemoć, praznina i odsustvo kontrole? Velika iluzija. Mnogo ste moćniji nego što mislite. Uopšte niste prazni, prepuni ste fenomenalnih ideja, koje su blokirane najrazličitijim strahovima i verovanjima. A kontrola uvek ide iz vas, samo najčešće iz vaše podsvesti. U svakom trenutku vi i samo vi kontrolišete svoj život. Danas baš vi kreirate svoju budućnost. Ali toga najčešće niste svesni.

Da li je moguće da se to promeni? Naravno. Možete postati svesni kreatori, a to znači da možete naučiti kako da u svoju realnost prizovete situacije, ljude i osećaje koje zaista želite. Kreirate fokusom i usredsređenom mišlju u baš svakom trenutku. Važno je da uvek možete da kontrolišete ono o čemu mislite, ono što govorite i ono što radite.

Da biste postali svesni kreatori neophodno je da kristalno jasno znate šta je to što zaista želite i da potom pretvorite želje u ciljeve. Veoma važan korak na tom putu je identifikovanje sopstvenih vrednosti i postavljanje granica koje su u skladu sa tim vrednostima. Najbolje pitanje, koje je preporučljivo često postavljati sebi je: ”Šta ja najviše cenim u životu?”. Ako ga postavljate sebi svaki dan u toku nedelju dana, saznaćete mnogo o sebi i neka od tih saznanja će vas iznenaditi. A samospoznaja je ključ za svaku promenu, jer donosi znanje o uzroku onoga što nam ne prija i što želimo da promenimo.

Sve to vam omogućava da ga nakratko i osetite, ali ubrzo ponovo nadvladava osećaj nemoći, praznine i potpune nemogućnosti kontrole sopstvenog života.

Kada spoznate koje su vam vrednosti zaista važne, prepoznaćete da li živite u skladu s njima po tome u kolikoj meri ste opušteni, smireni i veseli. Nezadovoljstvo i tuga podsećaju vas da ste odstupili od svojih pravih vrednosti i da treba da im se hitno vratite. Lični integritet i autentičnost neodvojivi su od unutrašnjeg balansa. Neophodno je da sebi svoje potrebe stavite na prvo mesto. Da bi ljudi oko vas bili srećni, morate vi biti srećni. A ne možete biti srećni ako niste sebi na prvom mestu (nemojte mešati s ovim egocentričnost, narcisoidnost i sl.). Neophodno je da vam ostvarivanje vaših punih potencijala i prepoznavanje i ostvarivanje vaše životne svrhe budu na prvom mestu. Svi mi imamo i zajedničku životnu svrhu, to je služenje i pomaganje drugima, ali ne možete biti uspešni u tome, ukoliko niste uspešni u ostvarivanju lične životne svrhe. Šta je ono od čega vam srce peva? Šta je ono što možete raditi satima i ne osetiti da je proteklo više od pola sata? Šta je ono od čega se ne umarate, već punite energijom? Na šta pomislite kad vam oči odmah zasijaju i jak talas energije prostruji kroz sve vaše meridijane? I šta ako bi bilo moguće da se od danas bavite isključivo time? Koliki bi bio vaš doprinos? U kojoj meri bi vas univerzum podržao? Odgovori na ova pitanja mogu vam pomoći da napravite jasnu i uzbudljivu viziju vašeg  života u bliskoj budućnosti i da krenete sa njenim ostvarivanjem. Ta vizija trebalo bi da postane cilj kojem težite i svakog dana trebalo bi da fokusirate misli, energiju i vreme na ostvarivanje tog cilja. Napravite od toga svoj životni projekat. Procenite resurse kojima trenutno raspolažete i osvestite šta vam još uvek nedostaje. Ispitajte mogućnost ostvarenja iz svakog ugla i hrabro krenite od onoga što već danas možete uraditi. Naravno da će biti strahova i sumnji, naravno da će neko iz okruženja pokušati da vas osujeti, verovatno sa najboljom namerom. Ali niko ne zna ono što vi znate. A to je da ste rođeni da živite svoj san, da ste predodređeni da budete oni koji ostvaruju svoje snove. To uvek podrazumeva izlazak iz zone komfora, a on je prirodno nekomforan, ali kakve to ima veze kad vi znate kuda ste krenuli. Ne čekate da strah i sumnje nestanu, krećete u akciju uprkos njima. Znate da je najčešće u životu najveći rizik ne rizikovati. Ako probate, možda i neće biti lako, možda i nećete uspeti, ništa nije izvesno, ali ako ne probate, izvesno je da ćete žaliti do kraja života. Zapišite svoje ciljeve, podelite ih na podciljeve i večeras napišite šta sve možete uraditi sutra da biste se približili ostvarenju svog glavnog cilja. Svaki dan će predstavljati po jedan korak i ako budete disciplinovani i istrajni oduševiće vas saznanje da je zapravo bilo potrebno mnogo manje koraka nego što ste u početku mislili. Kad počnete da koračate prema svom idealnom životu, krupnim koracima krenuće i on prema vama.

Tamara i Nikos Pahnoglu

sertifikovani instruktori ThetaHealing® tehnike

Reiki majstori učitelji

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.