Jedna od najrasprostranjenijih blokada isceljenju je naš unutrašnji otpor promeni. Iako mislimo da želimo promene u životu, deo nas ih ipak ne želi. Ne radi se o tome da ne želimo da stvari krenu nabolje. Problem je u tome što promena života nabolje podrazumeva da mi treba da se promenimo. Lakše je upirati prstom u nešto van sebe i kriviti spoljašnje okolnosti. Ali nekad je, da bi se situacija promenila, potrebno da se najpre promena desi u nama. Promena može da se odnosi na neko destruktivno ponašanje, otpuštanje starih ideja i načina razmišljanja, pronalaženje novih načina za reagovanje i još mnogo toga. Nekada smo svesni koja nam je vrsta promene potrebna, a nekad ne.

Jedna od najrasprostranjenijih blokada isceljenju je naš unutrašnji otpor promeni. Iako mislimo da želimo promene u životu, deo nas ih ipak ne želi.

Putem autotretmana, tehnike disanja i meditacije, energetska tehnika ’’Otpuštanje otpora’’ radi na otklanjanju energetskih otpora promeni. Pomaže da se otpusti stisak uplašenog ega, otklone traume sačuvane u podsvesti i negativni misaoni oblici koji nas drže zavisnim od bola i drame. Sve to predstavlja neophodan preduslov da bismo iz svog trenutnog stanja i situacije iskoračili u bolji život i da bi sav trud koji ulažemo mogao da ima vidljive rezultate.