Povratak sebi

Nekada sam verovala da sam veoma sitna, skoro nevidljiva, vrlo beznačajna, nemoćna i nesposobna da uradim bilo šta krupno dobro za sebe. Smatrala sam da drugi vrede više od mene i da oni mogu mnogo toga, a ja skoro ništa. Žarko sam želela da se pojavi neko ko će promeniti to moje stanje, da se desi nešto. Čekala sam i čekala. Da promena dođe spolja. Onda su se pojavile neke važne knjige koje su upalile iskru nade.

Čitala sam ih po mnogo puta, upijala, usvajala znanja, ali ne baš mnogo primenjivala naučeno. Bile su mi kao neki doping za održavanje dok se ne desi čudo. Kao štap da ne padnem i da nekako uspem da se krećem kroz prenaporan život. Onda je došlo vreme seminara. Počela sam da sanjarim o pohađanju nekih od njih i stalno mi je u glavi bila reč ”energija”, magična reč mog detinjstva s kojom sam se uspavljivala i koja je jedina ostala iz priča mog oca pre spavanja. Znala sam da je rad sa energijama moj put i u isto vreme verovala da mi je nedostupan, da ne mogu priuštiti obuke i da neću umeti da radim s onim što strasno volim. Tada nisam ni naslućivala kolika je zabluda verovati da ne možemo ono prema čemu osećamo iskonsku strast. Seminari su se polako otvorili.

Žarko sam želela da se pojavi neko ko će promeniti to moje stanje, da se desi nešto.

Ni blizu tako brzo koliko sam želela. Ali ipak jesu. Pojavilo se svetlo na kraju tunela i osvetlilo ceo tunel, polako je prestao da liči na tunel i otvorio se kao nepregledno prostranstvo prelepih mogućnosti. Sada, sa ovog mesta u ovom trenutku deluje mi da sam mnogo svetlosnih godina daleko od tih dana, prezadovoljna sam i veoma malo ličim na osobu sa početka teksta. Promenila sam se iznutra i sve se promenilo. Znam da mnogo više ne znam nego što znam, ali takođe znam da sam naučila mnogo, razvila se mnogo i da su mi otvorene razne mogućnosti za dalji razvoj i sticanje novih znanja.

Ne mogu da procenim da li je transformacija trajala drugo ili kratko, draže bi mi bilo da je kraće, ali mogla je i duže, ili da se uopšte ne desi. Dobro je ovako kako je i svakog dana je bolje nego prethodnog. Usklađena sam sa sobom i univerzumom i više se ne bojim budućnosti, ne sumnjam u sebe, sve više uspevam da uživam u trenutku i radujem se danima koji dolaze.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.